0

В одещ кипърски клуб е отправил сериозна оферта към треньора на Локо Пд Александър Томаш. Вероятността наставникът да напусне „Лаута“ и да замине за Острова на Афродита е доста голям, твърдят източници от пловдивския клуб. 

Според bgderby Томаш трябва да даде отговор на предложението до Нова година и в началото на следващата да подпише договор. Засега треньорът не е дал отговор. Той очаква развитие на събитията в Локо, където двамата акционери Христо Крушарски и Адам Сотков влязоха в конфликт, жертва на който може да стане както Томаш, така и двамата директори – Павел Колев и Илко Пиргов. 

Според различни информации от Пловдив, Крушарски и Сотков са на път да заровят томахавките и отново да започнат съвместна работа. Това трябваше официално да бъде обявено в началото на месеца, но събранието на акционерите бе отложено. Ако разминаванията между двамата бъдат преодоляни, Томаш ще остане в Локо и ще продължи работата си. Неговото условие е да не се пипат Павел Колев и Илко Пиргов.

След победата над Пирин в последния мач за годината, Томаш намекна за оставка, като благодари на целия си екип, на феновете и на част от ръководството. Това бе изтълкувано като предизвестие за оставка. „Не съм казал такова нещо, ще видим как ще се развият събитията след Нова година“, каза Томаш тогава. Факт е обаче, че зимната подготовка на тима е много неясна. Отборът се събира на 8 януари, но дори не се знае часа. Не е известно и къде ще проведе подготовката си за пролетния сезон Локо.