0

С лед равенството на България срещу Люксембург (0:0) от турнира Лига на нациите от състава на националния отбор заради натрупани картони отпаднаха Алекс Колев, Алекс Петков и Фабиан Нюрнбергер, като и тримата ще бъдат наказани за мача със Северна Ирландия в Белфаст във вторник.

Това принуди слекционерът Илиан Илиев да изпрати повиквателни на защитниците на Локомотив Пловдив и Левски - Ангел Лясков и Кристиан Димитров, за визитата на “Уиндзор Парк”.

Но не щеш ли – греда.

След консултация между лекарските щабове на представителния тим и „сините” се оказа, че Димитров няма да успее да се присъедини към състава заради травма, която не е ясно кога е получена, защото от „Герена” нищо по темата не бе съобщавано. Новината, че 27-годишният пловдивчанин има проблем обаче идва само 6 дни преди вечното дерби с ЦСКА на 19-и, което е от витално значение и за двата гранда, предвид загубите в последните им мачове в първенството.

Впрочем, през 2023-та горе-долу по същото време – в началото на ноември, заради контузия Димитров отпадна от сметките на Илиан Илиев за мачовете с Унгария и Сърбия в евроквалификациите.

Сега за сблъсъка със Северна Ирландия, който е от първостепенно значение за първото място в групата, към националния ще се присъедини само Ангел Лясков.

В същото време стана ясно, че селекцията на Илиан Илиев ще отлети за София веднага след мача в Белфаст, а не както бе предварително обявено – по обяд в сряда, 16 октомври. Това означава, че „лъвовете“ ще кацнат на родна земя в ранните часове на 16-и.