0

Д нес от 19:00 часа на „Васил Левски“ ще се реши и втория трофей в българския футбол този сезон. Дни, след като Лудогорец спечели 13-ата си поредна титла на България, футболистите на Георги Дерменджиев излизат с ясната идея срещу Ботев Пд – да завоюват нов дубъл. 69-годишният треньор винаги може да се упове на огромната индивидуална класа на своя отбор. Именно тя носеше точките, когато видимо футболистите бяха загубили мотивация в първенството, имайки огромна разлика пред втория в първенството.

Сега обаче разградчани ще се изправят срещу страстта на Ботев Пд и хилядите „жълто-черни“ по трибуните. Отборът на Душан Керкез изстрада своето класиране на финала, като на полуфиналите елиминира друг фаворит в надпреварата – ЦСКА. И то с две победи, при които вратарят Хидайет Ханкич не допусна гол. Отборът на Ботев Пд е воден от своя лидер Ивелин Попов, чийто опит и огромна класа, дърпат целия млад тим на „жълто-черните“ напред. 

Любопитно е, че днешната ситуация напомня много на тази от 2017 г. Тогава Лудогорец и Ботев отново спориха на финал за Купата, като „орлите“, пак водени от Георги Дерменджиев, и играли до преди няколко месеца в групите на Шампионската лига, бяха посочени за фаворити. Но „жълто-черните“, подкрепяни от хилядите по трибуните, надиграха своя опонент с 2:1 и в крайна сметка вдигнаха последната си засега Купа на България.

Победителят днес ще завоюва своята четвърта Купа на България. Лудогорец триумфира през 2012 г., 2014 г. и 2023 г., а Ботев Пд – през 1962 г., 1981 г. и 2017 г. Чака ни вълнуващ финал, в който всичко е възможно и не е изключен всякакъв сценарий. Очакваме го със затаен дъх...

Кой тим от елита на кой от съперниците ще стиска палци - четете в днешния брой на в. "Мач Телеграф"