0

Л евски ще затвори сергията и ще спре с продажбите на основни футболисти, стана ясно след първата контрола на отбора за годината с унгарския Вашаш (2:3), пише в днешния си брой в. "Мач Телеграф".

В списъка за продажба е включен единствено панамският защитник Хосе Кордоба и то само, ако получи много сериозна оферта за него. Според различни източници, треньорът Николай Костов е настоял пред шефовете да спрат изходящите трансфери. Наставникът е притеснен, че тимът ще отслабне значително, ако не намери баланс между продажбите и покупките на играчи.

До момента Левски се раздели практически с трима основни играчи - Роналдо бе продаден в Русия, а капитанът Андриан Краев и Жереми Петрис бяха отстранени от първия състав заради отказа им да подпишат нови договори. На тяхно място до момента бе привлечен само един футболист - бразилецът Фабио Лима. Косто е настоял Левски да привлече качествен вътрешен халф, който да замени Краев. В момента се водят разговори за такъв от Бразилия, но шансовете за негов трансфер изглеждат много далечни и нереални.

Отказът на Левски да продава играчи се отнася дори за Андриан Краев и Жереми Петрис. Двамата тренират всеки ден на "Герена" с дублиращия отбор и така ще бъде следващите месеци до края на сезона, когато им изтичат договорите. 

За Каев е имало предложение от турския Коняспор, което обаче не е било прието от Левски. Собственикът на "сините" Наско Сираков е дал указания да бъдат отхвърляни всички предложения за двамата, които са за малко пари.

В същото време Левски продължава подготовката си в Турция, като в неделя тимът среща украинския Олександрия във втората си контрола. Очаква се треньорът Николай Костов да даде шанс на някои футболисти, които не играха при загубата от Вашаш. В първата среща не участва Ел Джемили, който дълго време лекуваше контузия. Очаква се в неделя обаче да направи поне 20 минути.