0

А з съм реалист, Левски трябва да свие ушите в момента, играем през три-четири дни, нямаме време за тренировки, на мачовете се решава всичко. Така призова своите играчи Станимир Стоилов на днешната пресконференция преди мача със Септември на ст. „Васил Левски“ в неделя.

„Около нас настава истерия заради дългите години без трофеи, трябва да се справим с това и да се раздаваме на терена. Ако бяхме играли на своя максимум като мотивация и динамика срещу Славия и бяхме загубили, щях да кажа, че е загуба заради растежа. Най-трудно се браниш, когато те атакуват.

Утре 20:30 часа е времето да покажем дали сме свили ушите, футболистите трябва да говорят на терена. На цяла България ще покажем утре колко сме си свили ушите“, продължи хасковлията.

„Ние не можем на този етап да развяваме знамето, трябва да свием ушите и да работим. При нас две-три победи и доведе до лежерно отношение, ние не сме Реал Мадрид да победим на ходом даден противник, за нас всеки мач е като финал. Статистически не можем да гадаем, трябва да видим докъде ще ни стигнат силите“.

По думите му „сините“ трябва да си върнат агресията и динамиката с желание за победа. Стоилов не беше съгласен как в медиите неговият „разбор“ пред играчите след загубата от Славия е описан като „конско“.

„Медиите използват термина "конско", аз правя разбор, просто казвам какво видях на мача, моето мнение, истината. Това не е конско, не съм привърженик на конско, а на истината. Ще видим утре на мача дали са ме разбрали - там е мястото да покажат, на приказки могат да ми обещават много работи, но е важно на терена“, каза още Мъри.

„Футболистите и треньорите сме всяка седмица на изпити, на терена няма какво да скриеш, там се вижда цялата истина. Трябва да покажат, че са си взели поука от неудачния резултат. 

Притеснява ме лакатушеното в защита - три мача без гол, след това допускаме. Това е лакатушене, ние сме от стабилните отбори в защита, искам да имаме постоянно стабилност. 

Трябва да сме по-умни и по-интелигентни всички. Моите амбиции са били явно по-големи, но аз се съобразявам с желанието на Левски и аз няма да ги свалям амбициите и целите. За да нямаме излишни извинения“, зарече се той.

Отсъствието на оперирания нападател Бари „сините“ ще трябва да се компенсира от съотборниците му, пожела Мъри. „Левски има футболисти, които да компенсират всяко отсъствие. Бари игра 35 мача поред, той има своите качества, естествено, имахме забележки относно неговото развитие, сега нищо не можем да направим, трябва да го заместят тези, които получат възможност - Марин, Ивелин и Илиян“.

По повод днешното изявление на „Юнайтед Груп“ като кандидат за собствеността на „синия“ клуб.

„Юнайтед Груп" ли? Имаше юридически проверки в клуба, хората днес са казали точно и конкретно каква е истината и ситуацията. Аз каквото и да кажа, е несериозно, при положение, че между моите и техните думи няма никакво разминаване. 

Не видях нищо притеснително освен истината да е казана от "Юнайтед Груп". Сега да гадаем и да заблужаваме хората, не искам под никаква форма. Точно и ясно е казано каква е ситуацията, подчерта Стоилов.