0

С тарши треньорът на Хебър Любослав Пенев бе доволен от постигнатия успех с 2:1 при гостуването на Локомотив в Пловдив. "Зелените" стигнаха до победата с гол в 11-ата минута на добавеното време на мача с гол на Шейх Сенгор Диаманка. 

"Изиграхме сериозен мач с много добра тактическа дисциплина и концентрация. Показахме характер до последната секунда, когато падна и голът. Това е моделът ни на игра и правилното поведение на футболистите. Днес победихме и взехме три точки, което трябва да ни радва. Играхме на добри обороти от началото до края на мача. Новите попълнения се адаптират добре. Липсва им малко подготовка, някои от тях са тренирали индивидуално, но това ще се навакса", заяви Пенев след срещата.

Наставникът на Хебър коментира и двете ситуации в които се намеси системата ВАР, за да отмени гол и дузпа в полза на Локомотив.

"Нали затова е ВАР? За да се погледне, да се отсъди и да се прецени. Трябва да се помогне на съдиите и на отборите според регламента. Дай Боже на всички стадиони да бъде по този начин", каза още старши треньорът на Хебър. 

Ел Голеадор говори за напусналите клуба футболисти. 

„Очевадно е, че не влияе напускането на играчи. Не само Мазан, а и други четирима основни пожелаха да напуснат клуба. В съблекалнята цари добър колектив и там не искам хора, които не искат да играят за Хебър. Вратата е отворена и да си тръгват. Защо не си тръгнаха преди да почнат да работят с този треньорски щаб? Охене да си тръгне от 48, където беше втори, трети отбор. Николов – втора лига. Защо преди да проведат тази подготовка с този щаб не си тръгваха? Никой не ги търсеше, така че... Пожелавам им успех и просто искам в съблекалнята да има добър климат и момчета, които да се идентифицират с клуба“, завърши Любослав Пенев.

Колегата му в Локо Пд Александър Томаш нормално бе разочарован след поражението: 

"Резултатът е неприятен. Като игра направихме това, което искахме. Отбелязахме гол, създадохме и ситуации. Не успяхме обаче да отбележим втори гол и да затворим мача. През втората част положихме усилия. Мисля, че Хебър цял мач нямат ситуация пред нашата врата, но вкараха два гола", заяви след срещата Томаш. 

"Локомотив винаги ще го има, благодарение на публиката. Любослав Пенев е много добър треньор и рядко променя стила си на игра. Щом днес си позволи да го направи, значи, че той уважава стила на Локомотив. Като игра - този мач ни е по-добър от гостуването в Кърджали, но резултатът е негативен. Много пъти съм казвал обаче, че резултатът не е фактор. Фактор е работата. Днес с една победа щяхме да бъдем едно място нагоре в класирането", каза още наставникът на "черно-белите".

Той отговори и на въпрос дали има развитие около преговорите за негов нов договор с клуба.

"Беше ми споменато един път. Сега ще пусна отбора в почивка, ще се чуя със собственика и тогава ще ви кажа. Имам договор до лятото. В момента, в който подписах, докато ми свърши договорът, ще работя със сърце и душа и ще давам най-доброто от себе си", допълни Александър Томаш.