0

Т реньорът на Хебър Любослав Пенев сподели мнението си за загубата на своя тим от Ботев Пловдив с 1:0 в последен мач за годината. Специалистът коментира и слуховете за негово напускане на Хебър.

"Коментира се, но е мога сега да отговоря дали ще продължа да съм начело на клуба. Футболистите и треньорите засега сме част от футболен клуб Хебър."

Пенев все пак поздрави своите футболисти за лицето, което показаха на терена.

"Изиграхме добър мач, но не вкарахме гол. Когато няма попадения се обезсмисля работата във всички 90 минути. Поздравявам момчетата все пак, това е последен мач за календарната година. Догодина първенството продължава и давам една висока оценка за свършената работа.

Мисля, че играчите израснаха индивидуално и колективно. В правилната посока сме, това е начинът. Има и много корекции, които трябва да направим, но това е един дълъг процес. Момчетата са сериозни професионалисти, гледат много отговорно на нещата."

Треньорът на Ботев Пловдив Душан Керкез също говори след успеха с 1:0 над Хебър.

“Супер. Да завършим сезона с победа е хубаво, но да завършиш по начина, по който го направихме след началото на Ботев, е фантастично, така че поздравления за всички в клуба и за тези фантастични фенове, които не спряха да ни подкрепят. Надяваме се да им дадем нещо обратно за тази подкрепа”, започна Керкез.

“Може да бъде и разочароващо, но играхме мач за Купата и там имахме пропуски. Липсваха ни някои футболисти. Футболът е отборна игра и всеки се бори за своето място под слънцето. Днес пропуснахме шансове, но важното е, че създаваме тези положения и съм сигурен, че ще вкараме още голове. Сега ни е нужна добра почивка, не толкова физическа, колкото психологическа и съм сигурен, че ще бъдем по-добри през следващия сезон”, допълни той.

“Не знам. Не се връщаме назад. Гледаме напред. Ботев е огромен клуб и винаги трябва да се бори за Европа", завърши наставникът на Ботев.