0

Л юбослав Пенев не изневерява на маниера си на работа и в борещия се за оцеляване Хебър, като държи играчите и служителите в клуба да поддържат висок стандарт на професионализъм. Треньорът е особено взискателен към футболистите си.

При идването си в клуба той ги е подложил на тестове за физическото и функционалното им състояние. Оказало се, че 14 от тях са с повишен индекс за телесни мазнини спрямо нормата за професионални футболисти.

Пенев е сменил диетата на играчите и ефектът от това вече е налице, като според източник на „Мач Телеграф“ от отбора, всички състезатели вече са в норма.

Ел Голеадор обаче е бил категоричен, че ще залага само на футболисти, които са в оптимално функционално състояние. По тази причина той не се поколеба да извади от титулярния състав дори един от най-класните и опитни изпълнители Венсан Марсел. Французинът остана резерва в двубоите с Ботев Враца и Арда за сметка на таланта Стоян Стоичков.

Преди днешния двубой Пенев отново до последно ще решава на кой от двамата си креативни футболисти да заложи на позицията зад нападателя. На върха на атаката се очаква да започне вече възстановеният Арсенио Валпорт.