0

Л окомотив Пловдив постигна трудна победа над Септември в последен мач от 10-ия кръг на Първа лига.

„Смърфовете” се наложиха с 1:0 на стадион „Васил Левски”, а гола за успеха реализира централният защитник Мартин Паскалев, който се разписа с глава през втората част за първия си го в елита.

Локомотив създаде най-сериозното положение за първото полувреме, но не успя да го вкара. Капитанът Димитър Илиев изведе Георги Каракашев сам срещу вратаря, но топката бе дълга и играчът на гостите не успя да преодолее вратаря на домакините Димитър Шейтанов.

Септември нямаше дори неточен удар през първото полувреме, но създаде положение още в началото на второто. Кристиян Пешов се възползва от разбъркване след центриране и стреля точно от малък ъгъл, а ударът бе отразен от Динко Хоркаш.

Локо отговори с гол в 66-ата минута. Резервата Евандро Коща центрира от корнер и Димитър Илиев се размина с топката, но Мартин Паскалев я засече зад него и я изпрати в мрежата на Септември.

След като записа асистенция, Евандро бе близо и до гол, но Шейтанов отрази неговия силен удар в 81-та минута.  

Със спечелените три точки Локо Пд се изравни с Черно море във временното класиране. Двата тима имат по 19 точки в актива си и са съответно на 4-о и 5-о място, докато Септември остава 11-ти с осем точки.  

В следващия кръг Локомотив посреща именно Черно море в Пловдив, докато Септември гостува на ЦСКА 1948.