0

П о всичко изглежда, че Локо Пд ще се раздели с основните си футболисти още през зимата, пише днес в. „Мач Телеграф“. 

Поредният играч от състава на Александър Томаш, който е свързван с трансфер, е Алфа Конте. Той е спряган за трансфер в азербайджанския Нефтчи Баку. Тимът от Баку е замесен в борбата за топ 3 и иска на всяка цена да си гарантира участие в европейските клубни турнири, така че планира да направи няколко ключови входящи трансфера, а един от тях трябва да бъде на Конте. Още повече, че Нефтчи се очаква да привлече нападателя за символичната за Азербайджан трансферна сума от 150 хиляди евро.

Локо няма да прави спънки за Конте, ако в клуба постъпи официална оферта за него, защото на 23-годишния футболист се дължат възнаграждения. Припомняме, че през лятото пловдивчани продадоха Матеус Да Силва и Пиер Зебли на отбори в Азербайджан. Според някои, треньорът Александър Томаш лично ще съдейства за трансфера. Той има силни позиции в местния футбол, след като игра няколко сезона в Баки. 

Друга звезда, която може да си тръгне в близките дни, е бразилецът Джовани. Смята се, че е най-близо до румънския Динамо Букурещ. Бившият гранд от столицата е закъсал в класирането и е на път да изпадне от елита.

Треньор е бившият наставник на Ботев Пд Желко Копич. Именно той иска да привлече Джовани, използвайки нестабилната финансова ситуация в клуба от Лаута.