0

Л окомотив Пловдив записа изключително ценен успех с 2:1 срещу Левски в среща от 4-ия кръг на efbet Лига. Джовани даде ранна преднина на домакините с гол в 8-ата минута, а Рикардиньо изравни за столичани в 33-ата минута. 

Георги Минчев отново изведе Локомотив напред в 42-рата минута, като голяма заслуга за гола отново имаше Джовани. Бразилецът изигра много силен мач, както и стражът на пловдивчани Динко Хоркаш, който спря нападателите на "сините" на няколко пъти. 

Левски може да съжалява, че не си тръгна минимум с точка от днешния мач. Със сериозни пропуски се отчетоха Марин Петков, Рикардиньо и Уелтон. 

Освен срещата, „сините“ загубиха и един от стълбовете си в отбрана - още в 3-ата минута Жереми Петрис се контузи при едно изчистване в корнер от краката на Джовани и трябваше да бъде сменен от Патрик-Габриел Галчев.

Левски претърпя второ поражение от началото на сезона, а Локомотив Пловдив продължава да няма загуба и е първи в класирането с 10 точки, колкото има и Черно море. Левски е с 6 точки.