0

Л окомотив София победи с 1:0 Ботев Враца в столицата в първия мач от 14-ия кръг на Първа лига. Красимир Милошев вкара от пряк свободен удар единствения гол четвърт час преди края и донесе успеха на „железничарите“. Той е седми за тях от началото на сезона, с който столичани се изкачиха на шесто място с актив от 24 точки.

Локомотив пропусна най-доброто си положение през първото полувреме в 40-ата минута. Карлос Франса проби по дясното крило и подаде на Антонио Вутов на точката за дузпа, но юношата на Левски стреля право в средата на вратата, позволявайки на Красимир Костов да спаси гостите от Враца.

По-рано стражът на Ботев отрази и удар на Симеон Славчев, а Матеус Дуарте не успя да уцели вратата с глава.

Гостите създадоха първото чисто положение през второто полувреме, след като след близо час игра Браян Переа получи центриране пред вратата на Локо, но ударът на нападателя с глава бе слаб и неточен. 

Следващата възможност обаче бе реализирана от "железничарите". Те получиха пряк свободен удар в 76-ата минута и Красимир Милошев реализира гол от около 20 метра.

Така Локо спечели с 1:0 и остави Ботев на 11-о място в класирането при пасив от една точка от първия над чертата - Берое.