0

Л око Пд нахлу в Топ 3 на Първа лига, след като направи на пух и прах Славия – 3:0.

Тимът на Александър Томаш започна по-силно мача, като още в 5-ата минута Димитър Илиев пусна към Петър Витанов, който нанесе удар, но Светослав Вуцов спаси. Секунди след това Кристиан Добрев пропусна златен шанс да открие резултата, след като Галин Иванов пусна към Кемело Нгуена, той продължи за Добрев, а крилото от непосредствена близост не уцели опразнената врата. След това Нгуена стреля от границата на наказателното поле, който обаче премина встрани от вратата.

Половин час след началото на мача Локо Пд излезе напред в резултата след корнер, при който Димитър Илиев стреля с глава, Светослав Вуцов изби, след което Мартин Паскалев нанесе удар, който бе избит от Христо Попадийн от голлинията, топката се удари в гърба на стража на „белите“ и влезе в мрежата му.

Втората част започна по мечтан начин за Локомотив, като в 49-ата минута Джовани получи на левия фланг, пусна успореден пас към Димитър Илиев, а капитанът на домакините с едно докосване удвои аванса на своя тим. Той показа на Крис Добрев как се бележи от чиста позиция, защото ситуациите бяха сходни.

В 58-ата минута Емил Стоев се откъсна сам срещу Динко Хоркаш, но вратарят на „смърфовете“ запази самообладание и спаси. Оказа се, че Стоев е бил в засада и дори да бе вкарал попадението нямаше да бъде зачетено.

Само три минути по-късно Бабакар Дион бе изведен очи в очи със Светослав Вуцов и елегантно промуши топката между краката му и я прати в мрежата му за трети път.