0

Д вама футболисти на Грьонинген попадат в трансферните планове на Лудогорец, съобщават местните издания, цитирани в днешния брой на вестник „Мач Телеграф“.

Става въпрос за интерес от страна на българския шампион към централния защитник Радинио Балкер и халфа Ларос Дуарте. Скаути на Лудогорец са присъствали на мача на Грьонинген срещу Венло, който беше в началото на месеца. Според информацията, Лудогорец има сериозна конкуренция за Балкер в лицето на шведския Хекен, който е фаворит за подписа му. Това, че представителите на Лудогорец са следили и изявите на Дуарте е само доказателство, че българският шампион явно търси нов халф, с който да се подсили.

В същото време „Екип“ разкри, че представители на Лудогорец са гледали изявите на халфа Тим Джабол-Фолкарели в мача между Аячо и Валансиен (2:1) от Лига 2. Джабол-Фолкарели има договор с Аячо до лятото на 2026 година. Той е пропуснал само един мач от Лига 2 през настоящия сезон, а в 17 от срещите е започвал като титуляр. Впечатлява с физика, като е висок 187 см. 24-годишният дефанзивен полузащитник, който пристигна в Аячо от Пюи миналото лято, вече привлича вниманието на няколко отбора от Франция и Европа.

„Срещу Валансиен (2:1) миналия вторник, емисарите на Лудогорец бяха на трибуните, за да гледат играта на французина”, пише „Екип“.

В информацията на френското издание няма подробности за евентуалните финансови параметри на сделка между Аячо и Лудогорец за Джабол-Фолкарели. Той е оценен на 1,5 млн. евро от специализирания сайт Transfermarkt.de. Джабол-Фолкарели e дефанзивен халф, но може да играе и като централен защитник.

Свързаха и капитана на Лас Палмас с „орлите“, но няма да дойде

Лудогорец проявява интерес към капитана на елитния испански Лас Палмас Оменуке Мфулу, информира местното La Provincia. Според изданието, „орлите“ са готови да отправят оферта за 29-годишния национал на ДР Конго. Счита се, че Мфулу почти сигурно ще смени отбора си през януари. Като фаворит за подписа на халфа се счита Еспаньол. Интерес има от страна още на Сарагоса и отбори от Турция.

При трансфер халфът ще може да заиграе за новия си отбор, когато ДР Конго приключи участието си в Купата на Африканските нации в Кот д`Ивоар (13 януари – 11 февруари).

Испанското издание подчертава, че шансовете на Лудогорец са минимални, тъй като Оменуке Мфулу предпочита да продължи кариерата си на Иберийския полуостров. Мфулу има договор с Лас Палмас до лятото на 2025 г.

От началото на сезона той е взел участие само в пет мача от Примера дивисион и два за Кралската купа. Има и три срещи за националния отбор на ДР Конго.