0

Л удогорец не позволи на Берое да хвърли бомбата на кръга. "Орлите" успяха да запазят първата си позиция в елита, след като направиха обрат у дома срещу Берое за 2:1. Герой става резервата Спас Делев с попадението си в 73-ата минута, а Кирил Десподов блесна за пореден път с две асистенции. Той вече е подал за 11 гола.

Лудогорец стартира този двубой с три промени от 11-те, на които Ивайло Петев заложи на "Българска армия". Наказаният Вердон бе заменен от Пластун, а Пьотровски и Делев съответно от Нареси и Текпетей.

Домакините не успяха да установят тотално превъзходство от първата минута, но в 22-ата все пак стигнаха до гол. Точен бе Десподов, но попадението бе отменено заради засада. Последва пропуск на Игор Тиаго. Така някак се стигна до 41-ата минута. Тогава Ромарио Мойс получи топката пред наказателното поле и чукна към Клайдер Машедо. Бразилецът му отвърна в прехвърлящ пас. След това Ромарио напредна към аутлинията, но видя, че няма с кой да играе. Така реши да играе сам, финтира Клод Гонзалвеш и от малък ъгъл простреля Пад.

"Зелените" още се радваха, когато "орлите" стигнаха до дузпа. Десподов нахлу в наказателното поле и падна след съприкосновение със Спас Георгиев. Ивайло Стоянов посочи бялата точка, но после отмени решението си, след като се оказа, че е имало засада на Десподов.

Във втората минута от продължението обаче Франко Русо възстанови равенството, след като засече с глава центриране на Десподов от фаул. Това бе първото му попадение на "орлите".

След почивката Лудогорец здраво притисна съперника си, но едва в 73-ата минута домакините успяха да зарадват феновете си. Пластун изведе Десподов, който центрира, Игор Тиаго увлече защитата около себе и така Делев изникна от задна позиция, за да забоде топката с глава в мрежата зад Гошев.

Последва сериозно отпускане при домакините. И на два пъти Пад се намеси решаващо.