0

Т римата нови бразилски футболисти в Лудогорец - Педро Енрике, Педро Нереси и Густаво Нонато, бяха официално представени пред медиите, часове преди първия мач на тима в групите на Лига Европа срещу Рома.

Двама от играчите са привлечени в Разград със съдействието на бившия треньор на тима Пауло Аутуори, разкри спортният директор на Лудогорец Георги Караманджуков.

"Густаво Нонато притежава италиански паспорт и няма проблем да играе веднага. Той е на разположение на старши треньора. За другите две момчета очакваме разрешение за работа и пребиваване на територията на България и те също ще бъдат на разположение", заяви Караманджуков по време на представянето на играчите на стадион "Хювефарма Арена".  

"За Лудогорец винаги бразилците са били основна част от клуба. Имаше един период, в който чисто финансово беше невъзможно да привлечем футболисти от Южна Америка. За радост, успяхме последните 2-3 години да постигнем изгодни финансови условия, които отговарят на възможностите на Лудогорец", каза още Караманджуков.

"Щастлив съм, че съм тук. За мен е ударно начало да започна срещу голям отбор като Рома. Надявам се да помогна на Лудогорец да изпълни целите си", каза един от новите играчи - Нонато.

"Познавам Вандерсон, разговарях с него преди да дойда тук. Той е голямо име в Лудогорец, прекарал е осем невероятни години и ще ми помогне със съвети как да се адаптирам по-бързо", каза Педро Нареси.