0

Л удогорец скочи на БФC с кърваво писмо. Повод за това са решенията на Дисциплинарната комисия. Очакваше се тя да наложи сериозно наказание на ЦСКА за изцепките при гола на Спас Делев в дербито.

Това обаче не се случи. "Армейците" дори не са заплашени с лишаване от домакинство. Сумарно обаче те трябва да платят малко над 21 000 лева. "Често в България си говорим, че футболът ни е достигнал дъното и са необходими спешни мерки, за да се излезе от кризата. Първо действие трябва да бъде борбата с насилието по стадионите. В противен случай е въпрос на време да станем свидетели на смъртен случай.

Ние, от ПФК Лудогорец смятаме, че трябва да се започне от тук – сурови наказания за всички действия, които застрашават живота на посетители и участници във футболни мачове. Подобни реверанси от Дисциплинарната комисия само дават криле на хулиганите, които следващия път ще влязат на терена и ще се саморазправят с футболисти. Същото важи и за хвалбите за „прекрасната и европейска атмосфера“ на паленето на военни димки, хвърлянето на бомби и ракети, и скандирането на обиди от трибуните", гласи част от позицията на шампионите.