0

Л удогорец няма да продава повече футболисти до края на летния трансферен прозорец, пише в днешния си брой вестник "Мач Телеграф".

До момента „орлите“ се разделиха с Шакил Пинас, отишъл в Хамарби за 800 000 евро, с Алекс Сантана, парафирал с Атлетико Паранензе за 2,5 млн. евро, както и с Пиерос Сотириу, за когото Санфрече Хирошима ще плати 2 млн. евро. Интерес към играчи на Лудогорец има, като той е най-сериозен към Бърнард Текпетей, Кирил Десподов и Оливие Вердон. Само изключителна оферта обаче би изкушила разградчани да се разделят с някой от тях, още повече че трудно може да бъде привлечен техен заместник, защото няма да има достатъчно време.

Трансферите на Алекс Сантана и Пиерос Сотириу, току преди решителните битки с Динамо Загреб, породиха много коментари дали от Лудогорец не е трябвало да изчакат да минат мачовете с хърватите. Треньорът на „орлите“ Анте Шимунджа обаче заяви, че офертите са били толкова сериозни, че не е имало как да бъдат отказани. И фактите говорят това – за бразилеца и кипъреца Лудогорец прибира около 4,5 млн. евро.


Иначе до края на август в Разград ще акостират двама футболисти. Предполага се, че това ще бъдат вътрешен халф и централен защитник.