0

Л удогорец постигна най-изразителната си победа от началото на сезона, след като размаза Хебър с 6:0 в двубой от 9-ия кръг на Първа лига. Това бе и генерална репетиция за хората на Анте Шимунджа за първия мач на тима от груповата фаза на Лига Европа, който е в четвъртък (8 септември) срещу Рома в Разград.

Младият Иван Йорданов даде аванс на "орлите" още в 4-ата минута, когато се възползва от избита топка от Петър Дебърлиев, за да се разпише. 

Рик Джонатан удвои за Лудогорец в 28-ата минута, когато получи страхотен пас от Бърнард Текпетей. Ганаецът се разписа на свой ред в 37-ата минута след хубаво извеждащо подаване на Иван Йорданов. 

Спас Делев пък вкара страхотен гол след фамозно изпълнение на пряк свободен удар в 44-ата минута. Делев вкара втория си гол в мача в 48-ата минута, когато засече остро центриране по тревата. Погромът на "орлите" продължи и в 61-ата минута се разписа и Кирил Десподов. 

С гръмкия успех „орлите“ излязоха на второ място във временното класиране в шампионата с 19 точки, докато Хебър остава на 13-а позиция със 7 точки в актива си.