0

И ма нещо символично в това, че в юбилейния си мач №250 в Първа лига Тодор Неделев прониза любимия си съперник Берое. Това бе осмото попадение на магьосника от Белозем срещу заралии, с което донесе и много важни три точки за разградчани. 

Дори и в ролята си на резерва при „орлите“ Неделев не е изгубил очарованието на футболист, който не просто може нещо повече от останалите, а нещо по-различно. Халфът е от породата ретро романтици, които оставят усещането, че правят всичко в името на красотата и импровизацията, а не на точките и успеха. Едва ли ще има фен на „жълто-черните“, който и след 20 години да не си спомня гола на Тошко от центъра срещу Локо Пловдив за 2:0 или да не си припомня с клипчета в интернет магичните му голове от фаул.

Понякога физиката бяга от приказката и тогава футболът ни изненадва с най-интересните си творения, каквото безспорно е Тодор Неделев. Без да има титла с Ботев и въпреки че премина в Лудогорец заради скандалите със собственика Антон Зингаревич Тошко винаги си остава един от най-големите любимци на бултрасите.

Целия материал четете в днешния брой на в. "Мач Телеграф"