0

А лександър Томаш, бивш играч на ЦСКА, а сега треньор на Локомотив Пловдив, се закани днес да покаже как ЦСКА 1948 може да бъде разкъртен на „Лаута“ в мач от Първа лига. В интервю за "Мач Телеграф", публикувано в днешния брой на вестника, бившият защитник обяви, че тимът, воден от Любо Пенев, досега не е бил сериозно разтърсен, въпреки че игра срещу претендентите за титлата Левски (1:0 за ЦСКА 1948), Лудогорец (2:2) и ЦСКА-София (1:2). 

„Очаква ни труден мач срещу отбор, който разполага със силни индивидуалности. Представят се много солидно от началото на сезона, но от друга страна до момента не мисля, че някой успя да ги постави сериозно под напрежение. Надявам се искам ние да успеем и да ги извадим от зоната на комфорта. Нашата стратегия е да покажем ние на какво сме способни. Искам да видя раздаване и сърцата игра“,  смята Томаш, чийто тим при победа може да оглави Първа лига.

„Това е последното, за което мислим. Вече съм го казвал, че все още изобщо не гледам класирането. Работим и мислим мач за мач, защото още сме в началото на процеса, който стартирахме през пролетта, а именно да изградим нов отбор с облик и стил на игра, който да радва нашите фенове“, започна Томаш.

Той е категоричен и че тимът му в никакъв случай не се концентрира само на мачовете срещу най-силните съперници в първенството, сред които е и днешният.

„Нямаме спуснати задължителни цели, но аз усещам и виждам в самите футболисти желанието да играят в Европа. Аз и хората, с които работя сме максималисти. Ние искаме да видим един можещ Локомотив, който да е сред водещите отбори и всеки да се съобразява с него. 

Мечтите нямат таван. Да, те се материализират в купи и медали, но аз освен това искам да видя сериозно лице и в евротурнирите“, каза още веднъж Томаш.

Цялото интервю с Александър Томаш четете в днешния брой на вестник "Мач Телеграф"