0

Л евски победи Марица Пловдив след обрат с 3:1 във втората си контрола по време на подготвителния лагер в Правец. 

Пловдивчани откриха резултата в 42-ата минута. Сали Садъков проби по десния фланг и центрира към Станислав Маламов, който от близка дистанция прати топката в мрежата на Иван Андонов.

Секунди по-късно "сините" изравниха резултата. Ивелин Попов намери Патрик-Габриел Галчев. Крайният бранител центрира в наказателното поле, Илиян Стефанов засече с глава, а Асен Чандъров успя да отклони топката и да се разпише за 1:1.

В началото на второто полувреме Илиян Стефанов отбеляза с глава и осъществи пълния обрат. В 79-ата минута Роналдо вкара третото попадение в полза на "сините".

Това бе трета проверка за Левски от началото на лятната подготовка. В първата си проверка столичани победиха с 2:1 Пирин (Благоевград) на "Герена", а няколко дни по-късно надиграха със същия резултат Етър, но в Правец.

И мачът с Марица бе изгледан от боса на „сините“ Наско Сираков. Очаква се именно той да проведе разговор с желания от наставника Николай Костов Георги Миланов за завръщането му на „Герена“. Бившият национал, който се завърна от ОАЕ, още днес ще се срещне с ръководството на клуба, а в сряда ще разговаря лично и със Сираков.