0

Г олмайстор номер 1 за всички времена в родния футбол Мартин Камбуров сподели очакванията си пред „Мач Телеграф“ за срещата между Локо Пд и Левски на „Георги Аспарухов“ в събота. Бившият играч на „смърфовете“ заяви, че за него пловдивчани са фаворит в срещата. 

- Какви са очакванията ти за предстоящата среща между Левски и Локо Пд?

- Надявам се да стане един хубав мач. Дано Локомотив да се представи по-добре и условията за футбол да са далеч по-добри от тези в предишния кръг. В последния кръг на всички стадиони условията бяха много лоши. Надявам се и времето да е по-благосклонно и да стане един истински футболен празник. Дано има и фенове по трибуните, защото футболът е за привържениците. Не е приятно, когато няма фенове по трибуните. Независимо за кой мач става въпрос. През изминалия кръг повечето стадиони бяха покрити от снежната покривка. 

- След онова силно начало на Локо Пд и 9 поредни победи последва спад във формата на тима. Очакваше ли това да се случи?

- За мен това беше напълно очаквано. Следя ситуацията в клуба. Продадоха футболисти в началото на сезона и не успяха да попълнят изцяло групата си. Това е най-нормалният процес. Не може един отбор да играе постоянно на високо ниво и да печели. Не може да поддържаш едно ниво през цялата година и да печелиш постоянно. Имаше и контузени играчи и наказани. Терените вече се влошиха, което е нормално за това време на годината. Много са компонентите, които се събират и е нормално да има и по-слаби резултати. Локомотив продължава според мен да изпреварва с резултатите си всички останали в клуба. Резултатите са доста по-напред.

За мен не е неочаквано това. Мисля, че момчетата се справят доста добре. Въпреки последните резултати. Не бива да ги съдим, а напротив! Трябва отборът да бъде подкрепен и дори и стимулирани от ръководството и феновете. Тези момчета правят почти невъзможното, за да бъдат на тази позиция в този момент. Никой не може да бленува за първо място при положение, че не е подредена още къщата. В България обичаме да се изхвърляме и след една, две или пет победи започваме да мечтаем. Който е футболен човек е наясно с целия процес.

Такива хора знаят какво трябва да се случи, за да се стигне до някакъв успех. Не става от днес за утре. Може и да се случи, но веднъж на сто години. Трябва да се надгражда постоянно. Не само футболно, а и инфраструктурата на „Лаута“. Трябва много време и средства. Футболните хора трудно биха се заблудили от няколко поредни победи. Локомотив е на точното място, на което е. Дори изпреварват ръководството и условията, които се предлагат в отбора. Предвид тези неща резултатите са много добри. 

Цялото интервю четете в днешния брой на вестник "Мач Телеграф"