0

М артин Камбуров е човек, който няма нужда от представяне. Голмайстор №1 на футболния ни елит бе кошмар за противниковите защити, а също така бе сред играчите, спечелили последната титла на Локомотив през 2004 г. От „Мач Телеграф“ потърсихме легендарния нападател, който да сподели впечатленията си за сезона на „смърфовете“. 

- Г-н Камбуров, точка за Локомотив в Разград, а отборът продължава серията си без загуба.

- Много хубав мач, защото Локомотив не загуби. Всички очакваха мачът да бъде много труден, както и беше. Много бе важно, че Локомотив не загуби и успя да вземе точка, за да държи дистанцията от основните конкуренти.

- Предстоят два мача трудни и тежки мача срещу точно тези конкуренти – ЦСКА и Черно море. Тези срещи ли помогнат на Локомотив да си свери часовника?

- За мен не са тежки. Аз вече казах, че тежките мачове за Локомотив минаха. Срещу Лудогорец, ЦСКА и Черно море са най-леките мачове, защото в тях Локо няма какво да губи, а другите трябва да натискат, за да наваксват точки. Така че и три хикса да направят в тези мачове (с Лудогорец, Черно море и ЦСКА б.р.) ще бъде супер. За тях тежките мачове минаха. Затова трябва да играят супер освободено, да се наслаждават на играта и ако могат да трупат преднина пред останалите съперници в първенството, ще е чудесно.

- Какво според Вас се промени в играта на Локомотив спрямо миналия сезон?

- Лично според мен това, че имат една основна група от играчи, 12-13 човека, които се въртят, което им помага да бъдат във форма. Вкарват си положенията и играят доста директно. Не използват много пасове по-ширина, а играят по-атакуващо и по-директно. Същевременно са много стабилни отзад и не допускат елементарни голове.

Цялото интервю с Мартин Камбуров четете в днешния брой на вестник "Мач Телеграф"