0

К апитанът и лидер на Локо Пд Димитър Илиев е отказал предложението на полския Термалика Ниечеча.
„Няма да отида в Полша. Имаше вариант, но прецених, че за семейството ми ще е по-добре да останем в Пловдив“, успокои феновете на „черно-белите“ нападателят в изявление пред в. „Мач Телеграф“.
„Концентриран съм върху подготовката с Локо Пд. Надявам се всички да сме в оптимална форма за втория дял и да зарадваме и себе си, и феновете с повече победи и постоянство” – каза още Илиев, който е категоричен, че евентуално завръщане на Мартин Камбуров в състава би било от полза за „смърфовете“.

„Не мисля, че ще има проблем с колектива. Всички сме наясно за какъв футболист става въпрос. Опитът му е безценен. Говорихме по време на неговия празник в края на декември и както казах и тогава, аз съм щастлив, че имах шанса да бъда с него в една съблекалня“, каза още капитанът на Локо.

Самият Камбуров призна пред „Мач Телеграф“, че е говорил с Христо Бонев за свое завръщане на „Лаута“.

„Говорих със Зума. За последно го видях на рождения ми ден. Беше въодушевен и ме канеше от сърце в отбора, аз обаче се чувствам уморен и немотивиран. Не съм и тренирал тази зима. Локомотив е любимият ми клуб, с който съм постигнал най-големите си успехи. Сигурно ще бъда на „Лаута“ през пролетта, но по-вероятно като фен“, каза Марто пред „Мач Телеграф“, намеквайки, че не е далеч от мисълта скоро да обяви официално край на кариерата си.
Иначе Христо Крушарски също потвърди информацията, че няма против, ако треньорът Александър Тунчев прецени да върне Камбуров в състава.

„От моя страна няма проблем Мартин Камбуров да се завърне в отбора. Има обаче и други собственици на клуба и трябва да го съгласуваме. Треньорът също трябва да каже какво мисли по този въпрос. С него много пъти сме коментирали тази тема“, заяви Крушарски.