0

М инистерството на младежта и спорта излезе с позиция за събитията в центъра на София по време на протестите на запалянковците срещу ръководството на футболния ни съюз преди и по време на европейската квалификация между националните отбори на България и Унгария в четвъртък. 

Ето какво написаха от ММС:

"Министерството на младежта и спорта категорично осъжда всяка форма на вандализъм, насилие и агресия, до които се стигна вчера в самия център на София. ММС се противопоставя и на превишаването на права, делегирани на представители на органите на реда, чиято основна мисия е защита на сигурността на гражданите и спазването на демократичните права.

Правото на мирен протест е висша ценност на демократичните общества. Но когато границата на цивилизования протест отстъпи място на насилието, се навлиза в полето на антиобществените прояви. А те не кореспондират с основните функции на спорта, обединяващ всички нации по света под мотото за мир и разбирателство.

От първия ден на встъпването в длъжност екипът на министър Димитър Илиев се ръководи единствено и само от интереса на българския спорт. Във фокуса на всяко действие на екипа е осигуряването на най-добрите условия за нашите спортисти, треньори и всички, които обичат спорта. 

Добрият диалог и сътрудничество със спортните федерации доказват, че системата на спорта функционира нормално, напълно осигурена е финансово и организационно и се надяваме на все повече високи спортни постижения. Екипът на министър Илиев ще продължи да работи в този дух активно, категорично и отговорно само и единствено в името на спорта."

И ПРОКУРАТУРАТА СЕ АКТИВИЗИРА: Сарафов нареди проверка на ръководството на БФC

ПАДНА ПЪРВАТА ГЛАВА: Денков уволни зам.-вътрешния министър, задържа оставката на Калин Стоянов

СЛЕД МЕЛЕТО ПРЕД СТАДИОНА: 14 в болница, 33-ма в ареста

СЛЕД ПОГРОМА В ЦЕНТЪРА НА СОФИЯ: ПП-ДБ поискаха оставката на вътрешния министър, ГЕРБ на спортния

Наско Сираков призова Боби да си подаде оставката

Сектор „Г“ излезе с позиция за безредиците

ПРОЧУХМЕ СЕ: Ексцесиите в София обиколиха света