0

Т реньорът на Левски Станимир Стоилов гарантира, че какъвто и интерес да има към неговите футболисти, той е сигурен, че ще може да разчита на своите герои от двубоите с ПАОК и срещу следващите поне един или два евросъперници. „Да, стига да са здрави, ще мога да разчитам на всички, които в момента са в отбора“, категоричен бе Мъри в отговор на въпрос на в. „Мач Телеграф“ след мача на „Тумба“.

„Във футбола се случва да има различни оферти и възможности, дори да има такива и за мен, по-важното е, че Левски вече стъпи на крака във футболно отношение. Играчите проумяха, че ако са налице тактическа дисциплина, футболна увереност и футболно самочувствие във футбола няма невъзможни неща. След като изиграхме и втория мач с ПАОК може да говорим не само за чудо, но и за надиграване. Ключово бе представянето ни в защита. В атака трябва да сме по-ефективни особено срещу съперници, които са на по-ниско игрово ниво от ПАОК. В тази връзка срещу следващият ни противник ще ни е трудно и подходът трябва да е различен. Все пак не забравяме от какво ниво тръгнахме да градим този отбор.

След „Синята приказка“ имах идея всички българи от онзи състав, след като спрат да играят, да бъдат ангажирани под някаква форма в клуба. Те бяха наясно каква е стратегията и пътят за развитие, който трябва да се следва. Не се случи заради други. Сега като има успехи, пак ще се появи някой Машинист, който да решава. Нас не ни търсеха, когато имаше пари в клуба. Ние сме за трудните моменти, иначе не се сещат за нас. За това вече опитът ми е показал, че не бива да се опитвам да правя дългосрочни планове и стратегии за развитие до 5 години напред. Сега правим малки крачки и решаваме проблем по проблем“, така Стоилов отговори на въпрос на „Мач Телеграф“ дали подготвя и свой заместник за треньорския пост.

„Кой ще е конкретно, ще покажат с работата си“, допълни Мъри. Той признава и че заради това, че в отбора, който преди 15 години класира в групите на Шампионската лига, е имало повече българи, му е било по-лесно да предава своите идеи и да обяснява изискванията си на играчите.

Стоилов действително иска да подсили отбора си с още едно попълнение – нов бразилец, който вече е набелязан, но с ръководството до последно ще се преценява дали ще остане свободен ресурс след приходите, които се очакват да постъпят в касата. Към момента обаче той бе твърд, че ще се справя с това, което има и повече разчита на възстановяването на контузените.

Изходящи трансфери също не са изключени, но най-рано след мачовете с Хамрун и жребия за последния квалификационен кръг преди груповата фаза. Идеята е да се осигурят приходи, с които да бъдат покривани дълговете и да се намали товарът към феновете с постоянните кампании и безбройни инициативи за допълнително набиране на средства.