0

Т реньорът на Левски Станимир Стоилов даде пресконференция преди дербито с ЦСКА утре.

"Това е най-голямото дерби у нас. Знаете, че при нас има много проблеми с контузии, но останалите, които  са здрави, трябва да дадат всичко от себе си. Бари е с контузия, Ноа не тренира все още, за Петрис ще преценим утре при последната тренировка. Останалите са готови", каза треньорът на "сините".

"Този мач има огромен заряд. Не може да се сравнява с финала за Купата на България. Много дълго време не бяхме печелили трофей, имаше напрежение. Всеки, който играе утре, знае, че трябва да спазва 100% тактическата дисциплина. Без желание и дисциплина няма да стане. Аз съм сигурен, че никой от играчите не живее в миналото. Срещу ЦСКА трябва да печелиш винаги", уверен е той.

"Откакто съм треньор на Левски, никога не е имало страх от поражение. Единственото, от което се притесняваме, е дали можем да играем на максимума. ЦСКА е гранд и също се забелязва стабилизиране откъм резултати и игра. Тези мачове често са непредвидими. Трябва да се отчете работата на колегите", каза още Стоилов.

"Сега ЦСКА е по-добре окоплектован и има по-изчистена стратегия. Имат нов млад и амбициозен треньор. За мен е важно най-вече как ще изглеждаме ние на терена. Ако играем на максимум и не можем да спечелим, значи противникът е бил по-добър", вярва специалистът.

"Винаги съм искал новите футболисти да говорят за силата и качествата си на терена. Не искам да давам предварителна оценка на Шеху. Нашите фенове и футболната общественост най-добре дават оценка на играчите, които се раздават за отбора. Той може да играе на три позиции. Това е една от причините да го привлечем, тъй като търсим по-голямо спокойствие. Този човек ще запълни много позиции. Имам наблюдения върху този играч, а агент ни каза, че е свободен и не си е намерил още нов отбор. Реагирахме светкавично и за ден и половина извадихме визи и го привлякохме. Той е играл в сериозен отбор, като с Омония е бил в Лигата на конференциите и печели Купата на Кипър. Ако не се лъжа, на 13 юни е последният му мач с националния отбор на Нигерия. Мен ме интересува да играе силно за Левски, ако ще преди това да не е играл и организиран футбол", каза Стоилов за новия футболист на "сините".

"Няма по-голяма мотивация - като си играч на Левски, това е най-голямото дерби и си загубил миналата седмица", смята треньорът.

"Левски израсна много последната година и е на много добро ниво. Смятам, че ако са здрави всички, можем да се надиграваме с всички водещи отбори. Бройката на футболистите ни е малка и стеснена, но няма проблем. Няма дерби, в което Левски да не е бил горд. Но има да се подобряваме още като игра и стил", призна Мъри Стоилов.

"В ЦСКА имат възможност да играят различни хора, при нас съставът е по-ясен. Не е лесно да определим стартовия им състав, защото имат голям брой футболисти, но ги познаваме и сме си направили труда да ги разучим. Именно за това привлякохме Шеху - за конкуренция и ротация на състава. Срещу Локомотив например нямаше нито един защитник на пейката и се наложи на Роналдо да играе на непривична позиция", призна той.

"Съдиите винаги имат моята толерантност. Ако се играе с уважение и респект - коректно, както на финала, няма да имат работа. Това е и наш ангажимент - на треньорите - футболния феърплей. Не желая да се създава напрежение около съдията. Що се отнася до отсъжданията в мача с Локомотив, имаше два момента. При първата ситуация може да се сбърка, защото има динамика на терена. Така че може да оневиним съдията. При 10 повторения на ВАР обаче да сбъркаш. Съмнявам се, че си некадърен, но съм сигурен, че си слуга", обвини той.

"Имаме проблем в атака и защита с Бари и Ноа. Ако бяха здрави, нямаше да имам дилеми. Но сега останалите имат възможност да покажат, че са футболисти на Левски и да демонстрират желание, амбиция, футболна интелигентност. Ако имаме имиджова опция за нов трансфер, може да стане, но се съмнявам, че може. Мина вече много време, а и нов нападател трябва да се впише в изключително ниски финансови параметри", завърши Станимир Стоилов.