0

Г лазгоу Рейнджърс, 55-кратен шампион на Шотландия, проявява сериозен интерес към нападателя на Локомотив Пловдив Мичи Нтело, съобщиха от мениджърските среди.

22-годишният Нтело, който е бивш юношески национал на Белгия, влезе в радара на редица чуждестранни клубове с добрите си игри за "смърфовете“, след като пристигна на "Лаута" през януари със свободен трансфер от Шарльороа.

Високият 1,88 м таран, който има ювелирна техника със силния си ляв крак, вече има  4 гола и 4 асистенции в десет мача  на  "черно-белите", като се разписа срещу лидерите в Първа лига Лудогорец и ЦСКА-София.

Договорът му е до 31 декември 2026 г., така че желаещите да получат подписа му трябва да платят трансферна сума на Локо Пловдив.

В момента пазарната цена на Нтело е 300 000 евро, според „Трансфермаркт“, но от пловдивския клуб са вдигнали летвата до 3 милиона евро за мераклиите за нападателя.

Рейнджърс може да бъде сериозен конкурент за подписа му заради белгийската връзка на „Айброкс“ - освен мениджъра Филип Клеман, в състава има още двама с белгийска националност.

Преди дни стана ясно за интерес към него от Борусия Мьонхенгладбах, нападателят също така е следен от френския Лил, както и от  други отбори от Германия, Англия и Италия.

Източник: БТА