0

Л евски победи с 2:0 босненския Тузла Сити в поредната си контрола на лагера в турския курорт Белек. Рикардиньо откри резултата за "сините" в средата на първото полувреме, Марин Петков направи 2:0 от дузпа след почивката.

Това бе първа победа за тима на Николай Костов в Турция, като досега Левски допусна загуби от унгарския Вашаш (2:3), украинския Олександрия (1:2) и косовския Дукажини (1:2).

За разлика от мача с косовския Дукажини, днес треньорът Николай Костов бе заложил на състав, който вероятно ще бъде много близък до титулярния му при подновяването на сезона. Част от него е и новото попълнение Фабио Лима, който замени Роналдо и атакува по дясното крило.

Първото положение бе за тима от Босна, като удар с глава на Ирфан Хаджич мина много близо до левия стълб на вратата на Николай Михайлов, който нямаше какво да направи и изгледа топката. 

В 15-ата минута Левски направи първата си опасна атака, като Уелтън центрира отляво, а Асими Фадига стреля от въздуха с левия крак. Вратарят на Тузла успя със сетни усилия да избие топката в корнер. Няколко минути по-късно Уелтън отново проби отляво и стреля остро в левия крак покрай левия стълб на вратата на съперника.

Натискът на "сините" даде резултат в 32-ата минута. Тогава Цунами изпревари с тяло съперник в наказателното поле на гостите и подаде на Рикардиньо, който без забавяне прати топката в празната мрежа за 1:0.

До края на първата част второ попадение на Рикардиньо не бе зачетено заради засада, а бразилският нападател направи още един пропуск с глава, както и Ван дер Каап след изпълнение на корнер. В защита Цунами се намеси решително и блокира шут на играч на Тузла в наказателното поле.

В началото на втората част като резерви за Левски на терена се появиха Илиян Стефанов и Марин Петков. Първият заиграе в нападение, а Петков - като ляв защитник. 

В 55-ата минута Мартин Петков много остро се включи в атака и след двоен пас с Фадига влезе в наказателното поле, където бе съборен, а съдията веднага отсъди дузпа. Самият Петков застана зад точката и вкара втори гол с много премерен удар в левия долен ъгъл на вратата. 

В 66-ата минута Уелтън центрира, а Стефанов стреля с глава над напречната греда. 

В последната четвърт на мача треньорът на Левски Николай Костов направи някои експерименти, като в центъра на защитата играха Цунами и Асен Чандъров, а бранителят Виктор Любенов бе пуснат като опорен халф.

В последните минути играчите на Тузла направиха два сериозни пропуска пред вратата на Иван Андонов.

Съставът на Левски: Николай Михайлов (62 - Иван Андонов), Патрик-Габриел Галчев, Келиан ван дер Каап, Хосе Кордоба, Вандерсон Цунами (46 - Марин Петков), Дарлан, Асен Митков, Фабио Лима (62 - Асен Чандъров), Асими Фадига, Уелтон, Рикардиньо (46 - Илиян Стефанов) (Дважад Ел Джемили, Преслав Бачев, Виктор Любенов, Дейвид Михалев, Стивън Гаоте).

Източник: БТА