0

Н аставникът на Локомотив Пловдив Александър Тунчев обяви след загубата с 0:4 от ЦСКА 1948, че ще подаде оставка, защото в пловдивския тим е назряло време за промяна.

"Може само да гадаем какво щеше да бъде, ако бяхме с 11 човека на терена цял мач. И да кажа, че не е било справедливо изгонването на Боруков, това е било решението на съдията. Имаше спорни отсъждания, но и да коментирам, няма да променя нищо. Теренът бе доста тежък, а в началото на второто полувреме допуснахме грешки и рухнахме", започна Тунчев.

"Знаете, рибата се вмирисва откъм главата. Аз ще понеса своята отговорност и ще си подам оставката. Може би е дошло времето за промяна. Собственикът ми има доверие, но явно липсва нещо и трябва промяна. Не се чувствам предаден", обяви наставникът.

"Надявам се в следващия кръг отборът да победи - това е начинът. На този етап смятам, че в следващия кръг няма да съм треньор на Локомотив Пловдив", завърши откровено наставникът.

Колегата му в ЦСКА 1948 Николай Киров призна, че победата на неговия тим е дошла именно, благодарение на ранния червен картон в срещата.

„По-трудно ни беше през първата част. Ранното оставане на противника с човек по-малко работеше в наша полза. Сменихме схемата второто полувреме. Вкарахме типичен нападател и това ни помогна. Важно е в мачовете между равностойни отбори да не допускаш елементарни грешки“, каза Киров.