0

Г олмайсторът на ЦСКА 1948 Ивайло Чочев, който в мача с Ботев Враца закова 4 гола за победата с 5:2, при това с 10 души, избра попадението си с глава за най-готиното от всичките.

В интервю за сайта на „червените“, които стояха 3 дни – от събота до понеделник на първото място в Първа лига, 29-годишният национал благодари на съотборниците си за своята ефективност пред гола: в 4 мача той има 6 гола и е водач сред реализаторите в елита.

„Най-радостното е, че успяхме да вземем три точки и да продължим позитивната серия. Наистина за мен беше един специален мач, в който вкарах четири гола, за което искам да благодаря на целия отбор, защото без тяхната подкрепа нямаше да вкарам тези голове”, скромно заяви халфът, тръгнал от школата на етрополския Чавдар.

От четирите си попадения, последното от дузпа за крайното 5:2, високият 1,90 м полузащитник избра това с глава след корнер.
„Може би голът, който вкарах от корнер, защото аз обичам да вкарвам с глава и обичам да вкарвам от статични положения, може би този гол ме направи най-щастлив, а и той беше за първия ми хеттрик. 

Аз съм казвал и преди, че моята работа не е да вкарвам голове, моята задача на терена е съвсем различна, но е хубаво, когато вкарвам голове. Тренирам такива положения и е радващо, че излизам концентриран на мачовете и когато ми дойде подобна ситуация, съумявам да вкарам”, добави националът.

В Бистрица отново бе и националният селекционер Младен Кръстаич, който направи сефтето още в мача с Лудогорец, завършил 2:2 на ст. „Витоша“.

„Радващо е, че той ходи на доста мачове. Така ще придобие по-добра представа за българския футбол и българските футболисти. 
Мисля, че във всички отбори има добри млади футболисти, които така могат да получат шанс и да са бъдещето на националния отбор. Виждаме и в нашия отбор има млади момчета, които показват много добри игри и се надяваме да бъдат извикани”, коментира Чочев.

По думите му има голяма разлика между сегашния старт на сезона с новия треньор Любо Пенев и миналия. 

„Разбира се, че има разлики. Ако не се лъжа миналата година след шест кръга имахме една точка, а сега сме горе в класирането, разликите са очевидни. Отборът играе добре, вкарва голове и не допускаме много, мисля че е време нашия клуб да спечели нещо.”