0

О тборът на Черно море започна лятната си подготовка с група от 23 футболисти. Състезателите бяха изведена за първата си тренировка на стадион "Тича" от старши треньора на тима Илиан Илиев.

Любопитното е, че 11 играчи, които започнаха подготовката си днес, са излезли от школата на Черно море. Като се добавят и националите Иван Дюлгеров, Виктор Попов, Росен Стефанов и Николай Златев, които ще се присъединят към отбора на по-късен етап, бройката на играчите от школата на "моряците" става доста солидна.

Към първото занимание на моряците се присъединиха Мартин Милушев и Петър Иванов, които през миналата кампания играха като преотстъпени в тимовете на Добруджа и Янтра Габрово.

С отбора не започнаха вратарят Георги Георгиев и халфът Стефан Велев, чиито договори изтекоха и няма да бъдат подновени. Капитанът на "моряците" Даниел Димов и Васил Панайотов преподписаха, а младият Берк Бейхан се обвърза с първи професионален договор с варненци.

До понеделник Черно море ще се готви във Варна, а след това тимът ще бъде на лагер в Тетевен. Там отборът на Илиан Илиев ще изиграе 3 конроли. На 22 юни варненци срещат Спартак Плевен, а на 27-и играят с новака в елита Етър Велико Търново. Ден преди да се завърнат във Варна "моряците" ще мерят сили с тима на Ботев Враца.

На 5 юли Черно море ще изиграе две контроли в един ден – срещу тимовете на Дунав Русе и Добруджа, а последният спаринг от подготовката ще е срещу Черноморец Балчик – на 8-и.