0

Б ъдещето на Николай Костов и визата за Европа не са единствените проблеми, които трябва да реши управата на Левски, пише днес в. „Мач Телеграф“. Сериозен крах претърпя и програмата за честванията за юбилея, която бяха нагласили от „Герена“. 

„Сините“ още преди края на редовния сезон бяха пуснали писмо до БФC, че искат последната им среща в Първата шестица да се играе на 24 май. Именно тогава клубът навършва 110 години. И от ръководството бяха решили, че кулминацията на празненствата ще бъде на „Герена“ преди срещата, нищо че все още не бе ясно кой съперник ще ми гостува. Вариантите бяха два – Лудогорец или ЦСКА. В зависимост дали „сините“ са четвърти или пети.

Николай Костов и компания в крайна сметка не успяха да изпреварят Локомотив Пд и това означаваше, че трябва да приключат сезона с домакинство на „орлите“. Това за мнозина е по-приемлив вариант, защото двубой с разградчани звучи доста по-добре от такъв с „армейците“, който е и предпоставка за резил, който ще отеква в историята. На „Герена“ обаче се оказа, че са си правили плановете без кръчмар. Причината е, че просто няма възможност да се играе мач на 24 май заради сгъстената програма, която следва след Великден. Първенството ни трябва да приключи преди 1 юни, каквато е директивата от УЕФА. И от „Герена“ не бяха пресметнали междинните кръгове. А не на последно място и изискването, че последните мачове трябва да се играят по едно и също време. Така двубоите от Първата шестица ще се играят в един ден – на 26 май, неделя. За да може родното първенство да свърши в срок.

Това обаче е два дни след 110-годишнината на „сините“. И от Левски не са много щастливи, че плановете им отиват на кино. Очаква се от „Герена“ да излязат с официална позиция по този въпрос след празниците, след като ще трябва да започнат да нареждат на ново програмата за 24 май. 

Със сигурност едва ли от БФC ще пренаредят наново програмата в Първата шестица, за да угодят на „сините“ и да има мач навръх 110-годишнината им. Дори и ако класирането в Първата шестица бъде ясно преди последите мачове.