0

Б отев Пд ще се опита да си върне халфа Тодор Неделев от Лудогорец, пише днес в. „Мач Телеграф“. Очаква се през зимната пауза пловдивчани да предложат на шампионите да вземат Неделев под наем поне до края на сезона, а след това да преговарят и за откупуването му. 

Неделев изненадващо подписа с Лудогорец в началото на тази година. Клубът от Разград плати за правата на най-добрия футболист на Ботев в последните 20 години мижавите 180 000 евро. От началото на този сезон обаче Неделев е твърда резерва в тима от Разград и почти не влиза в плановете на треньора Ивайло Петев. Според различни източници, Петев изобщо не смята да разчита на Неделев в бъдеще и това е причината „канарчетата“ да си го поискат обратно в Пловдив.

Още като бе национален треньор, Ивайло Петев почти не разчиташе на Неделев, който тогава беше отлична форма. Под негово ръководство Тошко има едва четири мача с екипа на България. Само в два от тях той е излизал като титуляр – срещу Италия (0:1) за 66 минути и за едно полувреме срещу Хърватска (0:3). В другите два мача той има общо 16 минути като резерва.

Преди около месец също имаше информации, че Ботев иска да си върне Неделев. Тогава неговият мениджър Иван Чворович ги отрече и изрази надежда, че неговият клиент ще се наложи в Лудогорец. Сега обаче ситуацията е по-различна с оглед на ясното негативно отношение на Петев към халфа.