0

Л удогорец представи официално вчера последното си ново попълнение - Аслак Фоон Витри. Вчера той премина успешно медицински тестове. "Ще бъде заявен утре за групите на Лига Европа. Впечатлил е нашите скаути с играта си най-вече с бързината си. Може да играе като десен бранител, но и като ляв", обяви спортният директор на шампионите Георги Караманджуков. Той допълни, че селекцията е отворен процес.

„Не съм бил до момента в България, всичко изглежда много добре. Впечатлен съм от клуба и страната. Не съм чувал много за Левски София, но знам, че е един от големите отбори в страната и ще бъде трудно.  Ако треньорът реши да ме използва, аз съм на 100% готов да взема участие и ще може да разчита не мен. Лудогорец няколко години играе в Европа, голям клуб в Европа с добро име. Това е причината защо аз избрах да дойда тук. Много пъти е печелил титлата и с треньора имаме сходни амбиции занапред", заяви норвежецът. 

„Идвам от Нидерландия, където дербитата се играят пред 50 хиляди човека, така че 20-30 хиляди е окей. Стадионите са направени за феновете. Не мога да сравня Лудогорец с АЗ Алкмаар, но това е стъпка напред за мен, след като ще играя в Европа. Вероятно има разлики в нивото на първенствата. Да спечеля титлата и да играя в Европа – това са моите цели тук. Искам да се подобря като футболист и да направя следващата стъпка. Аз съм офанзивен бек и обичам да съм в наказателното поле на противника. Групата ни в Лига Европа има големи клубове и добри съперници. Надяваме се вкъщи да сме с нагласата да спечелим трите точки. Нуждаем се да сме в топ форма, за да вземем точки от тях, но ще бъдат интересни мачове“, коментира Фон Витри.