0

О бявен за "недоразумение", оспорван от футболни спецове и тартори от агитката при старта си и елиминирането на ЦСКА-София от Лигата на конференциите след 0:4 в първия му мач в Румъния срещу Сепси, старши треньорът Нестор Ел Маестро се утвърди на поста си със серия победи в Първа лига. След румънското фиаско последваха 1:1 със Славия и 0:3 от Лудогорец в Разград, резултати, разклатили доверието към него. 

Но със серия от 8 мача за първенство без загуба - 6 победи (над Ботев Враца, Берое, ЦСКА 1948, Ботев Пловдив, Локо София и Локо Пловдив) и 2 равни (с Левски и Черно море), той вече е излъчван като супергерой от съблекалнята в клипове в клубния сайт, в които на английски нахъсва играчите си за победа.

Горещо в ЦСКА: Треньорът се оправдава, тарторът атакува

Пред БНТ сърбинът изтъкна, че се е променил в сравнение с първия си престой на стадион "Българска армия".

"Един треньор е успешен, ако изгради разпознаваем и уникален стил на игра. На 100% вярвам, че съм добър треньор“, каза Ел Маестро. 

"Основното по-различно нещо съм аз - с пет години по-опитен съм, работил съм в 5 различни страни. 

Много неща в клуба са се променили за към по-добро.Тук е моето любимо място. Не е случайно, че се завърнах“, каза Ел Маестро, който бе увиснал без отбор почти година и 5 месеца след турския Гьозтепе (уволнен през март 2022 г.), когато с него се свързаха от Армията в края на юли 2023 г.

„Някои проблеми имат по-задна дата, преди аз да дойда тук. Не се интересувам кой какво мисли. Работя това от 25 години. Усещам подкрепа от треньорския ми екип, хората в клуба и играчите. Само ние знаем какво се случва в Панчарево. Вярвам в моите братя", заяви той.

„Стремим се към доминация без топка. Феновете искат да виждат интензивност на терена и фитнес подготовка", допълни той.

Специалистът, който е роден в Сърбия, но в Обединеното кралство сменя сръбското си име с Нестор Ел Маестро, разясни как се разбира с шефовете си в клуба.

„Работя добре с ръководството. Тези, които познавам са прекрасни хора. С Филип Филипов подобрявам комуникацията си, а Стоян Орманджиев е много готин. 

Даниел Ганчев е израснал много, той е главният човек. Работя по-директно с него от преди. Имам 100% свобода да взимам всички решения, които се възлагат на треньора", увери треньорът.

За играчите си Ел Маестро изтъкна, че подходът му е индивидуален.

"Двустранното отношение и уважение е важно. Имаме футболисти от различни държави и някои играчи обаче са по-затворени и особени. 

Някои са ми приятели, други са деца и отношенията с тях са различни. Всичко е базирано на уважение“. 

Източник: БНТ