0

Ц СКА финишира годината на 3 точки от върха в Първа лига. Тимът беше два кръга начело в класирането, а и сега си остава близо до титлата, което си е постижение, като се има предвид ужасният старт на сезона. Именно последното оформя един голям проблем на "Армията", който е труден за избистряне. ЦСКА хем е близо до мечтаната титла, хем е много далеч от нея.

По-надолу ще се спрем по-подробно на детайлите, изграждащи този извод. Представянето от началото на сезона не дава ясна представа за глобалната посока на движение на "червените". Кривата е толкова крива, че трудно може да се направи ясно и точно генерално заключение.

Да се върнем на момента с едновременната близост до титлата и ужасната и отдалеченост. ЦСКА започна по трагичен начин сезона. Отборът беше буквално унижен в Европа, а това принципно е присъщо на един друг столичен гранд. Шокът от домакинството със Сепси, комбиниран с единия гол в мачовете с новаците Хебър и Крумовград в Първа лига, бяха причина за уволнението на Саша Илич. И до ден днешен е трудно да се каже дали това решение е било правилно или - не. 

Целия обзор четете в днешния брой на вестник "Мач Телеграф"