0

Л евски изигра една турболентна есен, която реално занули сезона още отрано. Лошият край в никакъв случай не кореспондираше с доброто начало. Силните мачове в Европа пратиха "сините" на гребена на вълната, но в крайна сметка тимът беше повлечен от мъртво течение, в което се овъртя сериозно. Тръгваме по хронологичен ред.

Левски кипеше от ентусиазъм, страст и футбол, докато обикаляше европейските терени. "Сините", водени от класните си футболисти, инерцията от Станимир Стоилов и свежестта на новия треньор Николай Костов, направиха страхотно представяне в Лигата на конференциите. Отборът за първи път от 13 години отстрани два съперника в турнирите, за да докара в България емблематичния германски Айнтрахт Франкфурт.

Същият този тим превзе Лига Европа през 2022 година, след като помете Барселона, Уест Хем и шотландския рекордьор Рейнджърс. Предвиждаше се, че "орлите" от Франкфурт ще пометат и Левски, но на терена беше друго. "Сините" изиграха страхотен мач, който завърши с епохален гол на Фадигааааа в последната минута за 1:1 на препълнения стадион "Васил Левски.

Това беше мач, който ще се помни дълго. Двубой, който запали надеждата, че "сините" могат да направят нещо запомнящо се в края на сезона.

Целия текст четете в днешния брой на вестник "Мач Телеграф"