0

Р едовният сезон на Първа лига приключи. Сега предстоят плейофните мачове, но тази кампания сякаш изглежда до голяма степен решена и преди тях. Лудогорец за десети път стана шампион на редовния сезон. Преди да подпечатат всяка една от дванадесетте си поредни титли "орлите" взимаха и този виртуален трофей, когато първенството беше с плейофи в края. Това се случи в 10 от последните 13 шампионата. Сега в оставащите 5 мача до края на сезона ще трябва да стане някакво чудо, за да не вземе Лудогорец 13-та поредна титла. Тимът от Разград води с цели 12 точки пред ЦСКА, който отново ще остане с медал, но не и златен.

Нещата в дъното на класирането също изглеждат почти сигурни - класическите отбори на Ботев Враца и Етър са с единия крак във Втора лига, а Локомотив София е най-солидният кандидат за място в баража за запазване на елитния статут.

Сега най-големият въпрос до края е дали Левски ще успее да си спечели място в Европа.

Иначе Крумовград се очертава като отборът, който е най-приятната изненада на сезона. Локомотив София пък е голямото разочарование.

До момента имаше точно 19 треньорски рокади в Първа лига. Само четири клуба - Левски, Черно море, Локомотив Пловдив и Хебър не смениха наставниците си през кампанията. Седем клуба пък бяха водени до момента от трима треньори.

Как се представи всеки отбор четете в днешния брой на в. "Мач Телеграф"