0

С езонът на 8-ия в класирането на Първа лига Берое може да се нарече с всички възможни епитети, но истината е една – мястото му в елита е жестока присъда за нивото на българския клубен футбол. Набързо събран отбор от безработни аржентински футболисти е в средата на таблицата и е по-добър от половината наши елитни тимове! 

През лятото закъсалият финансово Берое попадна в ръцете на Ернан Бенато – напълно неизвестен във футболните среди човек. Единствено се знаеше, че малко преди това искаше да придобие друг наш отбор – Пирин, но общината в Благоевград му отказа. В Берое го приеха и сега сигурно много съжаляват. Веднага стана ясно, че политиката на Бенато ще бъде много проста – купува евтини южноамериканци и ги продава на българския и европейски пазари. Чиста работа! Няма високи цели, няма евротурнири, само търговия. Още със старта на лятната подготовка бяха привлечени 7 аржентинци, а до началото на първенството общо станаха 10.

Южноамериканската колония се допълва от двама еквадорци и двама колумбийци. Още с назначаването треньора Густаво Араголаса се разбра, че в Берое предстоят интересни събития. Аржентинецът се оказа с любопитно минало на затворник в САЩ.

Целия текст четете в днешния брой на в. "Мач Телеграф"