0

Е дна от най-знаковите фигури в историята на Лудогорец Светослав Дяков официално бе обявен за изпълнителен директор на емблематичния за родния футбол лидер на Втора лига Пирин Благоевград.

40-годишният бивш халф на „орлетата” и Локомотив София, който кацна при делиорманските „орли” през 2013-а и бе капитан на отбора, изигра 354 мача, вкара 11 гола и участва в спечелването на 10 от 13-те титли, а след това стана помощник-треньор и работи последователно с Анте Шимуниджа, Ивайло Петев, Георги Дерменджиев и Захари Сираков. Като техен асистент записа 94 срещи във всички турнири. Той обаче напусна Лудогорец, разочарован, че не е бил избран за старши треньор след уволнението на Дерменджиев и преди назначението на Сираков.

"Пирин ще има нов изпълнителен директор! Светослав Дяков прие да стане изпълнителен директор на ПФК Пирин 22 АД. Той вече се запознава в детайли с работата си и ще встъпи в длъжност от началото на следващия месец.

Светослав Дяков е юноша на Пирин, за който дебютира през 2004 година. Носител е на безпрецедентните 10 шампионски титли на България, а два пъти е носител на Купата на страната. През 2022 година се завръща в родния клуб, където изиграва и последния си сезон като активен футболист. Бил е капитан на мъжкия национален отбор на България, за който изиграва 36 официални мача", се казва в съобщението на Пирин Благоевград.

Дяков вече има опит като шеф на "орлетата", след като преди 2 години за кратко им бе технически директор.

Новината за завръщането му в Благоевград сега първи съобщи сайтът "Пирин спорт".