0

О т Българския футболен съюз вчера са изпратили официално уведомление до всички професионали клубове у нас във връзка с ограничението за картотекиране на чужденци извън пределите на Европейския съюз, съобщи Спортал.

Досега всеки клуб от Първа лига можеше да разполага с петима футболисти, които не са представители на 27-те държави членки на ЕС.

След решение на Изпълнителния комитет на БФС, считано от 14 февруари, Трифон Зарезан, всички клубове от елита получават право да картотекират 20 чуждестранни състезатели без ограничение на тяхното гражданство.

Променя се и правилото за отборите от Втора лига, които до този момент нямаха право да използват чужденци, дошли отвъд пределите на ЕС, с изключение на клубовете, които разполагат с дублиращ състав.

В писмото от БФС се прецизира, че решението на Изпълкома идва по предложение на ПФЛ, дошло след искане на професионалните клубове. 

"Това е едно много грешно решение! Много грешно", коментира с разочарование пък президентът на Славия и бивш член на Изпълкома Венцеслав Стефанов, който от години критикува използването на чуждестранни футболисти за сметка на българските.