0

Ч ерно море започна в петък подготовката си за пролетния полусезон. Първото занимание на тима се проведе на стадион „Тича“ във Варна.

Преди началото му наставникът на „моряците“ Илиан Илиев разкри пред медиите, че тимът се разделя със защитника  Александър Василев, защото играчът спира с футбола на 28-годишна възраст и се отдава на бизнеса си.

„Видяхте, че на терена си взехме довиждане с Александър Василев, който изненадващо за всички реши да спре с футбола. Той е започнал някакъв бизнес и е решил да се отдаде на него“, обясни треньорът.

Той допълни, че са направили опити да разубедят играча и преди Нова година, и сега.

„Василев беше коректен даже, със сигурност е можел да си получава заплатата и същевременно да върши други работи, но няма да е отдаден 100 процента и затова реши да спре“, обясни специалистът.

Илиев каза още, че някои от играчите – Едгар Пашеко и Пабло Гарсия, закъсняват за подготовката заради проблеми с полетите.

„На Мишаел Алвес му се роди момиченце преди няколко дни и тръгва днес, пристига утре“, обясни Илиев.

За нови играчи той каза, че чакат един-двама футболисти. Те са от първенства, които вървят и в момента, и не е пагубно, че няма да са от първите дни с отбора. Черно море ще търси нападател заради контузията на Брено Тейшейра и евентуално един външен офанзивен халф.

С отбора подготовка започва юношата на Черно море Борис Стайков, който е 2006 набор, и играе на поста ляв защитник.

„След като Александър Василев се отказва, най-реалната алтернатива е да вземем някой от школата“, поясни Илиев.

Той отрече спекулациите, че футболист от Черноморец Балчик ще идва в Черно море. Като спекулации Илиан Илиев определи и всичко свързано с Алекс Колев.

Той допълни, че в съблекалнята е казал на играчите, че по принцип преди подготовката много приказки не говорят.
„Имаме доста време до първия мач да говори, а и сме толкова време заедно, че няма много какво да си кажем“, добави специалистът.


Черно море ще изиграе осем контролни срещи по време на подготовката си за пролетния дял от първенството. Тимът стартира подготовката днес, а първото занимание се проведе на стадион „Тича“ във Варна.

„Моряците“ ще се готвят във Варна до 20 януари, а на следващия ден отборът заминава на лагер в Турция. Подготовката в югоизточната ни съседка ще продължи до 2 февруари. 

До началото на първенството Черно море ще тренира във Варна. 

Общо осем проверки ще изиграе тимът по време на подготовката си. Последната контрола ще бъде срещу Добруджа на 10 февруари, когато ще бъде и официалното представяне на отбора за пролетния дял от шампионата.

Контролите на Черно море:
13 януари: Фарул – Черно море (в Констанца)
17 януари: Черно море - Черноморец Бургас (в Бургас)
24 януари: Черно море - Слован Либерец (в Турция)
30 януари: Черно море - Днепър 1 (в Турция)
1 януари - търси се съперник (в Турция)
7 януари: Черно море - Дунав Русе и Черно море - Черноморец Балчик
10 януари: Черно море - Добруджа;

Източник: БТА