0

Л евски поиска и получи отлагане на втори пореден свой мач в Първа лига заради класирането си в Лигата на конференциите – това е гостуването във Варна срещу Черно море на 1 август от 20:45 ч. Левски получи отлагане и на предишния си мач в първенството – като гост на Славия на 24 юли (миналата неделя). Поводът бе същият – предстоящият реванш срещу ПАОК в Лигата на конференциите.

Сега „сините“ отново подадоха молба, а спортно-техническата комисия (СТК) към Българския футболен съюз реши да отложи двубоя между Черно море и Левски от 4-тия кръг на Първа лига.

Като причина е посочено класирането на отбора на Мъри Стоилов   за третия квалификационен кръг на Лигата на конференциите, където Левски играе с малтийския колос Хамрун Спартанс на 4 август. 

Според жребия Левски трябва да приеме съперника в първия мач, но се очаква УЕФА да размени домакинствата, тъй като в същия ден в София ЦСКА-София посреща ирландския Сейнт Патрикс в същата фаза от турнира. Реваншът в третия кръг е на 11 август, а при евентуално класиране за плейофите в турнира, мачовете ще бъдат на 18 и 25 август.

Отлагането вече на втори мач на "сините" в първенството е предпоставка за последващо натоварване на календара и на другите засегнати отбори, чиито планове и график се променят в движение и не по тяхна вина - Славия и Черно море. Не е ясно и дали при продължаване напред в евротурнирите Левски няма да иска още отлагания. 

В досегашните си 2 изиграни мача в Първа лига Левски има загуба 0:1 срещу 10 от ЦСКА 1948 в Бистрица, и разгромно 5:0 вкъщи над новака в елита Спартак Варна във втория кръг.

След първия си мач срещу Хамрун Спартанс, Левски има насрочен двубой срещу Пирин Благоевград у дома на 6 август. 

СТК на БФС също така промени началния час на двубоя между Арда и Септември от четвъртия кръг на Първа лига, който по програма също е в понеделник, 1 август. Срещата ще стартира в 20.30 часа вместо в 18.30 часа.