0

О т ЦСКА разкриха, че са били отрязани от Футболния Съюз. От централата са отказали три техни предложения за провеждане на мача с Ботев Враца пред фенове - частично затваряне на "Българска армия", преместване на мача в Монтана или на трибуните да има само деца с придружители. пусна в продажба виртуални билети за домакинството на врачани. Така двубоят ще е без публика.

Ето какво написаха от ЦСКА:

"Футболния Съюз ще разгледа жалбата ни следващата седмица, но не удовлетвори нито една от молбите ни за юбилейния ни мач в понеделник.

Веднага след получената присъда входирахме молба, с която обжалваме решението на Футболния Съюз и предложения за смекчаване на наказанието, предвид многократните „прецеденти“ и помилвания към други отбори.

1. Поискахме частично затваряне на стадиона, така че все пак част от фенове да могат да присъстват на юбилейния мач на 08.05.

2. Входирахме молба за преместване на мача извън София, но пред публика, като вече бяхме уточнили всички детайли и договорили провеждането на срещата в Монтана

3. Заявихме желание да бъдат пуснати деца с придружители, така че поне малките „армейци“ да се порадват на любимия си отбор по време на празника ни.

Нищо от това не беше прието.

На заседанието в петък от Апелативната комисия към Футболния Съюз ни поканиха на среща следващата сряда – два дни след мача ни с „Ботев“ Враца, за запознаване със случилото се и евентуално решение. Проведохме десетки разговори с представители на Футболния Съюз, входирахме няколко обжалвания, междувременно се подготвяхме с план „Б“, така че все пак празник на „Армията“ да има. Не всичко е в нашите ръце, не и когато равнопоставеността е чуждо понятие за Футболния Съюз. Затова в ход остава план “Б”. Напомняме, че сме подготвили множество инициативи през целия ден, с кулминация видеостена, на която заедно пред стадиона да изгледаме срещата.