0

Р ъководството на Ботев (Пловдив) изпрати днес официално писмо към БФС във връзка с публикуваната вчера програма на предстоящите мачове от шампионата. Писмото изразява несъгласието на "канарчетата" от датите и началните часове, в които ще се провеждат техните мачове и твърдят, че търпят финансови загуби при мачове в петък.

В оповестената вчера програма на Първа лига от седмия до 11-тия кръг включително, Ботев има 4 насрочени мача в петък: с Черно море у дома в седмия, със Септември, пак като домакин, в осмия кръг, отново в петък е домакин срещу ЦСКА 1948, а в 11-тия гостува на Спартак във Варна отново в петъчен ден.

"За пореден път домакинските срещи на клуба се определят за петъчен ден, което има ред негативни последици за ФК Ботев - намаляване на посещаемостта, спад на зрителския рейтинг и, съответно, на спонсорските доходи и средствата от продажби.

Отчитайки липсата на каквито и да било прозрачни правила и процедури в съставянето на графика в БФС, искрено се надяваме,че лимитът на домакинските срещи в петъчни дни е изчерпан и следващите мачове ще се провеждат в удобно за феновете на клуба време.

В тази връзка, бихме искали ясно да заявим своята позиция: независимо от външните обстоятелства, ФК Ботев винаги поставя на първо място грижата за своите фенове, които са истински дванадесети играч на мачовете в Коматево и подкрепят отбора, независимо от външните обстоятелства и резултати", се казва в писмото, което е публикувано на страницата на клуба и изпратено по мейла до БФС.

Ботев Пловдив се е закотвил зздраво на последното място в Първа лига с нула точки от 4 мача досега, освен това излетя от Лигата на конференциите, елиминиран от кипърския АПОЕЛ.