0

П ирин изпусна да бие ЦСКА 1948. Двата тима завършиха 1:1 в късния неделен мач от втория кръг в Първа лига. „Орлетата“ поведоха с ранен гол на Преслав Йорданов в 5-ата минута след изпълнение на ъглов удар. В продължението на двубоя Ивайло Чочев изравни от дузпа, отсъдена след намесата на ВАР. Така Пирин спечели първата си точка в шампионата, а ЦСКА 1948 вече има четири. А след това стана горещо на ст. "Христо Ботев" в Благоевград. Феновете на домакините се опитаха да нахлуят на пистата, но все пак бяха озаптени от играчите на домакините. В последните секунди пък нарушение на Марин срещу Йорданов не бе отсъдено като дузпа, а ВАР не се намеси.

От Пирин скочиха срещу съдията! Обърка се и стана комично, обяви Краси Петров. Преслав Йорданов добави: Това е подигравка

Двубоят започна отлично за домакините от Пирин. Само след 2 минути игра Пирин имаше претенции за дузпа за игра с ръка на Реян Даскалов. Съдията Димо Димов подмина ситуацията, която бе преразгледана и с ВАР. Но отново не бе отсъден наказателен удар. Натискът на Пирин продължи, а гостите от София бяха много объркани. В 5-ата минута се стигна до корнер вляво от вратата на гостите. Андрей Йорданов центрира към границата на вратарското поле. Там Джонатан Перейра не успя да противодейства на Преслав Йорданов и таранът с глава прати топката в мрежата – 1:0 за Пирин. 

В следващите минути хората на Любослав Пенев опитаха да изнесат играта в търсене на бързо изравняване, но не им се получи. Пирин продължи да играе по-добре и в 11-ата минута Китан Василев бе оставен съвсем сам в наказателното поле. Той стреля от воле, но прати топката право в гърба на Преслав Йорданов.

ЦСКА 1948 се окопити след като Любослав Пенев видимо бе бесен от представенето на играчите в първите минути. Гостите стигнаха до страхотен шанс за гол. Александър Колев центрира прекрасно отдясно. Марио Топузов бе оставен без опека на далечната греда и овладя топката. Седмицата на гостите финтира вратаря Янко Георгиев, но вместо да стреля, той предпочете да подава и топката бе избита. В 18-ата минута пък остро центриране от дясното крило на Георги Русев завърши с топка в ръцете на домакинския вратар. Атаките на гостите обаче продължиха. Малко след това Октавио центрира остро в наказателното поле от пряк свободен удар, но изстрелът с глава на Колев мина покрай десния страничен стълб на Георгиев. В следващите минути гостите бяха по-активни, но до чисти голови положения не се стигна. Две минути преди почивката Колев се вклини между защитниците на Пирин и се възползва от тяхна грешка, за да се добере до топката. Последва удар от 15-ина метра, но Янко Георгиев показа страхотен рефлекс и изби. 

Второто полувреме започна с положение за ЦСКА 1948, като Янко Георгиев изби една центрирана топка, която стигна до Русев, чийто удар обаче мина над вратата. В следващите минути темпото на двубоя спадаше драстично. Домакините продължиха да отстъпват, а играчите на Любо Пенев започнаха все повече да контролират събитията на терена и да атакуват. В 62-ата минута пък Пирин показа зъби. След бърза контраатака Преслав Йорданов стреля, но топката мина над напречната греда. В 80-ата минута Джонатан стреля от пряк свободен удар, но Янко Георгиев умело изби в корнер. Минути по-късно Енрике Рафаел пробва техничен удар, но стражът на „орлетата“ се справи. В 88-ата минута пък Бастунов също пропусна, след като стреля с глава, но в аут.

В добавеното време Охене поиска дузпа след съприкосновение с Христофор Хубчев. Първоначално реферът Димо Димов не отсъди наказателен удар, но ВАР извика съдията, който посочи бялата точка. Ивайло Чочев застана зад топката и реализира хладнокръвно за 1:1. След наказателния удар на ст. "Христо Ботев" настана папрежение. Феновете на домакините започнаха хвърлят предмети по тъчлинията и по страничния съдия. Някои от тях дори се опитаха да нахлуят на терена. Все пак играчите на домакините тушираха напрежението. След това настана напрежение и между играчите, което завърши със серия от жълти картони.

В последната секунда на Славчо Шоколаров от Пирин центрира в наказателното поле. Там Лазар Марин задържа Преслав Йорданов, но съдията Димов не отсъди дузпа и моментално свири края на двубоя. Това накара играчите на Пирин да побеснеят и да го наобиколят. Дори техническият директор Светльо Дяков слезе на терена на поиска обяснение. ВАР обаче не алармира на Димов и така двубоя приключи с много нерви.