0

М ного лошият старт на сезона в Първа лига – само 2 точки от 6 мача, накара ръководството на Пирин Благоевград да мисли за спешна селекция. Вестник „Мач Телеграф“ съобщава днес, че сред обсъжданите имена са тези на Антон Тунгаров от Струмска слава и на Александър Бастунов от Спортист Своге. Причината от стадион „Христо Ботев“ да се спрели точно на тези двама футболисти е ясна – те са родом от Благоевград и при определено условия биха приели офертата на Пирин.

Тунгаров е роден през 1999 г. и блести от началото на сезона. Халфът има впечатляващите 4 гола и една асистенция във Втора лига от началото на сезона. Александър Бастунов също е халф. Понастоящем 23-годишният футболист е титуляр в друг втородивизионен тим – Спортист Своге.

Ако от Пирин не успеят да привлекат някой измежду Антон Тунгаров и Александър Бастунов, то те ще са насочат към други играчи, но е сигурно, че до края на август ще има нови футболисти в Благоевград. „Орлетата“ вече привлякоха през това лято Китан Василев, Емил Янчев, Андрей Йорданов, Калоян Тодоров и Мартин Смоленски, който дойде под наем от ЦСКА.