0

П ирин (Бл) и Локо (Пд) направиха 0:0 в дебюта на новия треньор на „орлетата“ Христо Янев.

Голям мач изигра резервният вратар на домакините Максим Ковальов, който блесна с няколко важни спасявания. Наложи се Янев да направи три принудителни смени, като с контузии напуснаха Преслав Йорданов и Янко Георгиев, а Петър Занев изплаши всички на стадиона, изпадайки в безсъзнание след единоборство с Евандро. Той бе откаран от линейка, като за щастие напусна терена в съзнание. 

Иначе още в 14-ата минута Христо Янев получи неприятна новина, тъй като контузия получи неговият титулярен централен нападател Преслав Йорданов. Той бе заменен от Станислав Костов. Десет минути след това Николай Бодуров стреля с глава, но не уцели вратата. След половин час игра нова контузия удари „орлетата“. Терена напусна вратарят Янко Георгиев, а на неговото място влезе Максим Ковальов. Това бе официлаен дебют за украинеца на вратата на благоевградчани. В самия край на първата част пред Станислав Костов се откри чудесен шанс да вкара, но не уцели вратата.

След час игра Джовани, който вкара на Левски в миналия кръг, изпълни пряк свободен удар в стил „Жуниньо“. Топката падаше точно под напречната греда, но Максим Ковальов изби майсторски. Това бе и първият точен изстрел в мача изобщо. В 66-ата минута украинският страж отново показа своята класа. Влезелият като резерва Александър Василев би с десния крак, топката отиваше в ъгъла на вратата на Пирин, но Ковальов с уникално спасяване опази вратата си.

В 72-ата минута каръкът продължи да преследва домакините. Александър Василев и Станислав Костов скочиха за висока топка, като нападателят на Пирин се приземи доста лошо на земята. За щастие, след намесата на лекарския екип, бившият голмайстор на Левски продължи срещата.

В 77-ата минута Пирин можеше да поведе. Матеус не се разбра с Динко Хоркаш, като в крайна сметка се стигна до ъглов удар. След неговото изпълнение Бодуров стреля с глава, а Хоркаш се намеси. Имаше обаче и засада на Станислав Костов, който гонеше топката. Малко по-късно и Андре Йорданов стреля с глава след центриране на Ради Цонев, но Динко Хоркаш отново беше на мястото си.

В 84-ата минута всички на стадиона изтръпнаха. Петър Занев направи шпагат в краката на Евандро, но се удари много лошо в бразилеца и падна в безсъзнание. Футболистът на Локо Пд се опита да окаже първа помощ на бившия национал, бързо дойдоха и медицинските екипи на двата тима, а след това бе повикана и линейката.  В крайна сметка Занев бе качен на нея и тя се отправи към болницата, а футболистът бе изпратен с овации. В игра влезе Китан Василев, като това бе третата принудителна смяна за Христо Янев.

В 95-ата минута Максим Ковальов отново бе на точното място. След центриране от ъглов удар топката стигна до напълно непокрития Тодор Павлов, който и с късмет насочи топката към вратата, но украинският страж показа висока класа и спаси точката за своя тим.